En liten del av verkligheten

Fan också! Har inte tid att ha ont i ryggen och knäet. Jag har för mycket roliga saker att göra. Jag måste ju måla källardörrar och skohyllan jag byggde för några år sedan. Verandan måste bli färdig. Gräset ska klippas. Stengångarna ska läggas. Staketet måste göras färdigt. Fan vad roligt jag ska ha.

Men å andra sidan kan jag inte göra detta roliga om jag har ont i ryggen och knäet. Jag kan ju så att säga slippa ett tag till. Jag har ju sluppit i flera år. Jag har ju bara jobbat och tjänat min kära hemkommun. Oh du store vad ont jag fick.

Jag får väl ägna mig åt några tråkiga saker under tiden. Måste göra hemsidan färdig. Utbildningarna från USA måste bli färdiga. Lyssna på musik. Yes box! Aj fan nu högg det till ryggen igen. Undrar om det är något fel. Kanske fått diskbrock. Brorsan har ju haft och har ju det. Det vill man ju inte ens önska sin värste ovän, som det heter. Vad är det för fel på knäet då? Jag skulle ju börja träna igen. Men jag kan ju knappt gå.

Jag sätter mig en stund framför datorn och vilar. Jag spelar schack online. Men fasen det fungerar ju inte heller. Sätter bort pjäser till höger och vänster. Är helt okoncentrerad. Fan man blir ju deprimerad som det heter. Det är ju inte konstigt så djävligt som jag har det.

Deprimerad? Det har jag hört talas om. Har aldrig haft det. Men jag har lyssnat på människor som sagt att dom har haft det i ca 40 år. Bara själva ordet väcker ju negativa tankar och känslor. Precis som exempelvis orden alkoholist, missbrukare och terrorist.  Välankrade ord som får oss att stanna upp och leder våra tankar i en viss riktning. Depression är ett av dessa välankrade ord vi människor svänger oss med i tid och otid och påverkas negativt av. Det är ett av de mer blockerande känslor som vi kan ha. Det är inget val, åtminstone inte för mig. Så vad gör jag? Ja jag har ju ett val att bestämma själv hur jag vill må …. eller?

Plötsligt så trillar polletterna ner. Jag kan höra hur det skramlar i skallen. Jag är bra på att inspirera och övertyga andra om att allt är lösbart och föränderligt. Hur ska du inspirera och övertyga dig själv Jan?

Och svaret är enkelt. Jag är ju ägare till en av världens största mentala verktygslådor med flera tusen verktyg i. NLP, EFT, KBT, Infraröd bastu, Akupunktur, Timeline för att nämna några. Men det har ju ingen betydelse att äga tusentals verktyg om man inte använder dem i praktiken. Jag vill ju inte använda medicin för dessa smärtor. Medicin är liksom inte min grej. OK Jan, då får du öppna din verktygslåda med tusen verktygen. Haha.

Fan vad ont det gör i ryggen. Jag skulle inte ha satt mig ner. Nä nu djälvar. Poff… plötsligt är det som himmelen öppnar sig och jag glider jag in i rollen som NLP professorn. Mannen med det enorma kunnandet och kreativiteten. Outstanding man. Jag har en muntlig dialog med mig själv. Alltså pratar högt och det går automatiskt. Men det är ingen annan som hör. Jag är ju ensam hemma. I huset ja, men inte i ditt inre. Här lyssnas det. Delpersonligheterna trängs för att delta i dialogen att hitta lösningar alla utan Sabbobengan. Men hans liv är ju inte lösningar. Då blir han ju arbetslös stackaren. Men jag lever tack och lov i en demokrati i mitt inre själsliv.

Nu vet jag vad jag ska göra. Jag börjar med tala om för kroppen att jag har inte tid att ha ont i ryggen. Är det så att kroppen har ett meddelande från mitt inre genom smärtan så var vänlig att göra mig medveten om detta då. Do it now!

Jag börjar med att sätta akupunktur i örat på punkter för Öronakupunkturknäet och smärta. Djälvar vad ont det gjorde när jag stack in nålen. Men det är bra. Hittade en aktiv punkt. Du är ju en riktigt skicklig akupunktör, Jan.

Sen sätter jag ett antal nålar på knäet för att testa. Jag känner tydligt hur smärtan blir mindre. Men jag kan ju inte gå omkring med akupunkturnålar i knäet. Jag gräver i DSC00571verktygslådan och beslutar mig för att jag ska prova med Su Juk, en form av handakupunktur. Jag sätter magnetkulor och nålar på bägge händerna för det området som har med ryggen att göra. Händerna??? Vad har det med ryggen att göra. Jo både örat och händerna har ett sambandssystem med resten av kroppen.

Och vips så försvann ryggvärken. Jädrar i min lilla låda. Jag testar försiktigt. Jodå smärtan är borta. Det är tre dagar sen. Jag testar med att tänka på källardörrarna och skohyllan lite försiktigt. Ingen smärta. Jag ringer vårdcentralen för att kolla att det inte är något kroppsligt fel på mitt knä och får träffa en sjukgymnast. Det är inte något fel på knäet. Avslutar kvällen med en ide. Jag sätter en mängd magnetkulor på knäet för att göra som jag alltid gjort. Jag provar alltid metoderna på mig själv och får ju därigenom en erfarenhet som kan komma andra människor till godo.

Min upplevelse av denna lilla del av verkligheten förutom glädje, tillfredsställelse med mig själv är tacksamhet för att ha tillgång till alla dessa metoder och tänkesättet att allt är möjligt om jag själv vill.