Här kommer presenteras artiklar både som jag själv och andra skriver. Ett sätt att dela med sig av kunskap. Men som vanligt har jag varit lite optimistisk med där att hinna med.

Nästa artikel (eller vad man kallar det) kommer handla om vad som fungerar i behandlingsarbetet och hur kommer man fram till det? Skillnaden mellan den teoretiska  världen och hur det fungerar i praktiken eller i den verklighet där vi vistas. Förändringsviljan inom socialtjänsten är inte stor. Det finns en mängd orsaker till detta som vi skulle behöva föra fram i ljuset och analysera. Det är förmodligen inte brist på kompetens som är hindret.

Hur ska man tex förhålla sig när en person har löst sitt problem (alkohol, psykisk ohälsa) och mår bra men det har inte gjort med vetenskapligt utvärderade metoder? Vad säger man till alla dessa människor som blivit hjälpta och gjort stora förändringar i sitt liv och mår bra? Människor som är tacksamma. Vi ser att ni mår bra men ni har inte gjort det på rätt sätt eller? Och vilka av metoderna som socialstyrelsen rekommenderar är egentligen vetenskapligt utvärderade för beroendebehandling? Många frågor som behöver få svar.

Men vi kan konstatera att vi behöver både förbättra och fördjupa kunskapen om behandling av beroende. Behandling är ganska enkelt egentligen om man vet hur.

Jag kommer också att skriva en artikel om hur det är att vara utfryst och mobbad för sina kunskaper vilket jag tror är ganska vanligt.

Sen ska man ju vara lite positiv också så då kan jag skriva om goda relationer och hur man skapar glädje i vardagen oavsett hur man mår.

Jag kommer återkomma till detta när tiden tillåter.